27 iul. 2014

Limbajul Sufletului 1









                          

Limbajul Sufletului (1) - dr. Zhi Gang Sha

În cartea Înţelepciunea Sufletului, maestrul, vindecătorul şi autorul dr. Zhi Gang Sha vorbeşte despre metodele supreme de vindecare şi de transformare personală, ca fiind cele care corespund nivelului sufletului. Dacă sunt puse în practică, învăţăturile doctorului Sha conduc la dizolvarea blocajelor vieţii. Aceste învăţături includ: Limbajul Sufletului, Cântecul Sufletului, Mişcarea Sufletului, Ciocăniturile Sufletului şi Dansul Sufletului.

“La ora actuală, pe pământ există circa 7000 de limbi cunoscute. Mai mult de jumătate nu mai sunt de mult vorbite. Limbajul este instrumentul de comunicare al vieţii. Dacă te uiţi la un film, dar nu înţelegi nimic din ceea ce se spune, aproape că te uiţi degeaba. Dacă te afli în vizită într-o altă ţară, dar nu cunoşti limba care se vorbeşte în ea, chiar şi cele mai simple lucruri ţi se par dificile.

Limbajul exprimă sentimentele şi gândurile noastre lăuntrice. El ne poate face fericiţi sau nefericiţi. Limbajul ne permite accesul la învăţătură şi la cunoaştere. Datorită lui, putem citi email-uri, cărţi, reviste, ziare şi reclame, putem vorbi la telefon, putem urmări ce se spune la televizor, în filme, în teatre şi pe Internet. Limbajul reprezintă principalul instrument de comunicare între membrii familiei, între colegii de muncă şi între ţări. Este greu să ne imaginăm viaţa fără limbaj.

Ei bine, doresc să îţi împărtăşesc un lucru foarte important: nu există decât un singur Limbaj al Sufletului. Toate sufletele pot vorbi acest limbaj. Toate îl pot înţelege şi toate pot comunica prin intermediul lui.

Limbajul Sufletului este instrumentul de comunicare al sufletelor din toate universurile. Foarte mulţi oameni cred că nu există decât un singur univers. Eu cred că numărul universurilor este nelimitat. Fiecare univers este împărţit în două lumi: o lume yin şi o lume yang. Lumea yang este lumea fizică, la fel ca cea pe care o cunoaştem noi, care include pământul-mamă, sistemul solar şi nenumărate stele şi galaxii. Lumea yin este contrapartea spirituală a acestei lumi, sau Lumea Sufletelor. Această Lume a Sufletelor este alcătuită din totalitatea sufletelor din ea, inclusiv îngerii vindecători, maeştrii înălţaţi la cer, buddha-şii şi sfinţii, dar şi demonii, monştrii şi stafiile. Limbajul Sufletului poate fi înţeles de orice suflet din Lumea Sufletelor, respectiv de toate sufletele din toate universurile.

Filozofia, teoria şi practica yin/yang descriu o lege universală supremă. Yin şi yang sunt polarităţi opuse, la fel ca noaptea şi ziua. Pe de altă parte, ele sunt interconectate. De pildă, noaptea nu poate fi înţeleasă dacă nu ţinem cont şi de zi; la fel şi invers. Principiile yin şi yang se pot transforma unul în celălalt. Gândeşte-te la noaptea care se transformă în zi, şi invers.

Mai există un aspect important al principiilor yin şi yang, pe care oamenii nu îl înţeleg întotdeauna. Principiul yin este întotdeauna conţinut în principiul yang, şi viceversa. Gândeşte-te la simbolul yin/yang, alcătuit dintr-un peşte negru şi un peşte alb. Peştele negru are un ochi alb, iar peştele alb are un ochi negru. Peştele alb simbolizează lumea fizică, în timp ce cel negru simbolizează lumea spirituală. Ochiul negru al peştelui alb simbolizează principiul yin din interiorul principiului yang. Lumea fizică este conectată cu cea spirituală prin intermediul acestui ochi. În mod similar, ochiul alb al peştelui negru simbolizează principiul yang din interiorul principiului yin. Lumea spirituală este conectată cu cea fizică prin intermediul acestui ochi.

În calitatea noastră de fiinţe umane, noi avem un corp fizic, care aparţine lumii yang, dar avem şi un suflet, care aparţine lumii yin. Sufletul nostru sălăşluieşte în interiorul corpului fizic. Altfel spus, principiul yin se află în interiorul principiului yang.

În lumea spirituală există nenumăraţi îngeri. Orice înger reprezintă un suflet. Sufletele sălăşluiesc în lumea yin. Ele sunt alcătuite dintr-un altfel de materie, mai rafinată sau mai subtilă decât cea fizică. Această materie aparţine însă lumii yang. Şi astfel, principiul yang se află în interiorul principiului yin.

Înţelepciunea referitoare la cele două principii care se află unul în interiorul celuilalt afirmă că yin/yang reprezintă de fapt un singur corp. Sufletele aparţin Lumii Sufletelor, dar rezidă totodată şi în lumea fizică, prin trupurile lor. În univers există nenumărate suflete. Oameni au astfel de suflete, dar şi animalele şi plantele, ba chiar şi obiectele aşa-zis neanimate, precum munţii. Atunci când vorbeşti în Limbajul Sufletului, toate sufletele înţeleg limbajul tău. Întreaga lume yin comunică prin intermediul Limbajului Sufletului.

Spre exemplu, orice organ din corpul tău are un suflet al lui. Această cunoaştere este revelată în Tratatul clasic de medicină internă al Împăratului Galben, cel mai important text al medicinii tradiţionale chineze, scris în urmă cu 5000 de ani. Tratatul prezintă numele sufletelor celor cinci organe principale: bun al ficatului (sufletul ficatului); shen al inimii (sufletul inimii); yi al splinei (sufletul splinei); po al plămânilor (sufletul plămânilor); şi zhi al rinichilor (sufletul rinichilor). Ori de câte ori vorbeşti în Limbajul Sufletului, aceste suflete înţeleg şi reacţionează la ceea ce spui.

În viaţa noastră fizică, limbajul ne poate face fericiţi şi ne poate umple de pace şi de entuziasm. El ne poate inspira şi motiva. Ne poate conferi o stare de bucurie interioară. S-au făcut foarte multe cercetări pentru a explica aceste fenomene. Nimeni nu se mai îndoieşte astăzi că limbajul are o mare putere de a ne influenţa viaţa.

Limbajul Sufletului ne poate influenţa viaţa într-o măsură chiar mai mare decât cel fizic. În timp ce la ora actuală există câteva mii de limbi fizice vorbite pe pământ, în toate universurile nu există decât un singur Limbaj al Sufletului. Dacă limbajele fizice sunt atât de puternice, influenţând practic vieţile a aproape şapte miliarde de oameni, imaginează-ţi cât de puternic trebuie să fie Limbajul Sufletului, care este vorbit de toate sufletele din toate universurile. Din cauza faptului că deserveşte o lume atât de vastă, puterea Limbajului Sufletului este infinit mai mare decât cea a limbajelor fizice. Practic, mintea noastră umană nu o poate cuprinde.

Legea Universală a Serviciului Universal afirmă că cu cât slujeşti mai mult, cu atât mai numeroase sunt binecuvântările pe care le primeşti. Limbajul Sufletului slujeşte tuturor sufletelor din univers. De aceea, puterea lui de influenţă este practic nelimitată şi incomprehensibilă.

Limbajul Sufletului sună diferit de la om la om, dar este totuşi un limbaj universal. La ora actuală, engleza este cea mai importantă limbă din lumea fizică. Şi totuşi, ea nu este înţeleasă de mai bine de trei sferturi din umanitate. Ei bine, Limbajul Sufletului este vorbit şi înţeles de toate sufletele oamenilor care trăiesc pe pământ. Mai mult, el este înţeles de toate sufletele din universul nostru, dar şi din celelalte universuri. Atunci când te adresezi în Limbajul Sufletului, toate sufletele din univers înţeleg ce spui şi îţi pot răspunde.

În această perioadă de tranziţie a pământului-mamă, oamenii caută din ce în ce mai insistent înţelepciunea şi ghidarea lumilor superioare. Ei au nevoie de instrumente practice care să îi ajute să facă faţă noilor provocări ale vieţii. În acest context, Limbajul Sufletului se dovedeşte o incredibilă comoară sufletească, ce îţi poate vindeca şi transforma viaţa. Din ce în ce mai mulţi oameni sunt dispuşi să înveţe Limbajul Sufletului şi să beneficieze de pe urma lui.

În viitor, Limbajul Sufletului va deveni un limbaj cu adevărat universal pe pământ. Toţi oamenii din toate naţiunile vor vorbi acest limbaj. Ei se vor înţelege şi vor comunica unii cu alţii prin intermediul lui. Imaginează-ţi la ce transformare globală poate conduce acest lucru.

Limbajul Sufletului permite conexiunea directă cu Divinul şi cu marii maeştri din lumea spirituală. Pe măsură ce călătoria ta spirituală va progresa, Limbajul Sufletului îţi va permite astfel accesul la o înţelepciune şi o cunoaştere din ce în ce mai profundă, provenită din lumea spirituală şi direct de la Divin.

Ţelul suprem al oricărui suflet este iluminarea. Orice om înzestrat cu o conştiinţă spirituală are acest scop în viaţă. A avea un suflet iluminat înseamnă a te pune la unison cu conştiinţa divină, dar şi a te angaja să slujeşti întreaga umanitate şi toate sufletele din univers. Există mai multe nivele ale iluminării sufletului. Cu cât nivelul de iluminare este mai înalt, cu atât mai mari sunt capacităţile divine pe care ţi le conferă Dumnezeu.

O iluminare superioară înseamnă o poziţie superioară pe care o atinge sufletul tău în Cer. Cu cât această poziţie spirituală este mai înaltă, cu atât mai mare este Puterea Sufletului care îţi este conferită, inclusiv înţelepciunea pe care o primeşti de la Divin şi din Cer. Odată cu această înţelepciune superioară, vor creşte şi capacităţile Limbajului Sufletului tău. Limbajul Sufletului este o comoară sufletească ce conferă o putere vindecătoare uimitoare. El are inclusiv capacitatea de a transforma viaţa. Puterea Limbajului Sufletului este nelimitată şi nemăsurată.

http://www.liveinternet.ru/users/eutotulpot/post266305371

Niciun comentariu: