19 iul. 2014

Vindecare in natura

Fenomene optice la munte
Oare ce ar putea fi mai frumos in excursiile noastre decat prietenii? Uneori insa, ceea ce vedem ne lasa muti de uimire...trecem intr-o alta dimensiune a simtirilor si trairilor caci ceea ce vedem este unic, fenomenal de frumos si totodata misterios... In starea de transcendenta si comuniune cu natura si Divinul , din noi si din jurul nostru apare VINDECAREA............
Unii dintre noi am auzit povestindu-se aceste lucruri, insa si mai putini am vazut asa ceva pe viu ca sa nu mai spun cati or fi dintre aceia care au reusit si o fotografie!
Aici incerc sa reunesc fenomene deosebite, pentru ca toti sa le cunoasca.
Aceste fenomene cu o aura aparte si plini de mister se numesc "fotometeori".
Fotometeorii sunt fenomene optice create de refractia, reflexia, difractia sau interferenta razelor de lumina ale Soarelui sau ale Lunii cu vaporii de apa cristalina contaminati cu particulele de praf din atmosfera.HALOUL
Haloul constituie un arc de cerc sau un cerc luminos, slab colorat in jurul razelor Soarelui sau Lunii format prin refractia si reflexia razelor luminoase in cristalele de gheata foarte fine din norii Cirus si Cirostratus. Ei anunta schimbarea timpului, popular i se mai spune Luna Imbujorata.














COROANA
Coroana este formata din cercuri colorate in jurul Soarelui sau a Lunii si este produsa de difractia luminii de catre picaturile de apa. Ea are cercurile mai mici decat haloul, culorile mai vii si asezate in ordine inversa, cu rosul la exterior.

GLORIA
Fenomenul Gloria reprezinta un sistem de inele colorate, formate in jurul umbrei proprii prin difractia luminii in micile picaturi de apa din nori sau ceata.

















CURCUBEUL
Arce de cerc concentrice formate pe un ecran de picaturi de apa din atmosfera, cand pozitia soarelui este opusa ecranului. 7culori ale spectrului, cu rosul la exterior si violet la interior.

MIRAJUL
Mirajul este generat de imaginile unor obiecte indepartate ce apar sub forma simpla sau multipla, dreapta sau rasturnata, marita sau redusa in plan vertical. Se datoreste refractiei luminii prin straturi de aer cu densitati diferite.
In poza: fenomenul Gloria in jurul unui balon cu aer cald













UMBRA MUNTILOR
Apare imediat dupa rasaritul Soarelui sau inainte de apus, in chip de imagine fantastica, intunecata, ce se indreapta cu repeziciune spre noi atunci cand soarele se ridica pe bolta. Viteza fenomenului este destul de mare si se poate observa datorita umbrei muntilor peste ecranul de ceata din vale.

CERCUL LUI ULLOA
Cercul lui Ulloa ii apare alpinistului ajuns dupa rasaritul soarelui pe creasta unui munte si care, privind spre apus in ceata care se risipeste, isi vede imaginea inconjurata de trei cercuri viu colorate si pe un al patrulea, mai mare si mai albicios.










SOARELE FALS
Apare de regula dupa ploaie, inainte de apusul Soarelui sub forma unei pete stralucitoare pe nori sau pe un ecran de particule de apa care plutesc in atmosfera. Fenomenul este imaginea Soarelui proiectata pe acel ecran.

Acest articol in afara de a clarifica aceste fenomene, doreste sa va trezeasca interesul , placerea de a iesi la munte si comuniunea cu natura divina, atotputernica, atotcuprinzatoare...............
Sa avem cu totii acces la binecuvantare...

Niciun comentariu: