2 apr. 2014

Mooji

Mai jos citez din ceea ce Mooji a rostit, drept raspuns la numeroasele intrebari existentiale, adresate de participanti: 
  
Daca cineva ar aduna gandurile tuturor oamenilor, inclusiv pe ale tale si apoi ar spune ca din greseala le-a amestecat, le-ai mai recunoaste pe ale tale? Le-ai mai vrea inapoi?

Atunci cand spui ca suferi, exista cineva care sufera dar si cineva care observa ca cineva sufera. Cine este cel care observa? Abia acela este sinele autentic.

Cineva a spus ca desi intelectual intelege ce inseamna eliberarea de ego, mai are totusi nevoie de cateva indicatii. Raspunsul lui Mooji a fost: Este ca si cum ma intrebi cum sa ajungi la hotelul X in care ne aflam, iar eu iti spun ca esti deja. Tu imi spui: stiu, intelectual sunt de acord, dar mai vreau cateva indicatii. Atunci tot ce pot sa-ti spun este sa chemi un taxi si sa mergi de la hotel in centrul Cracoviei dupa care cobori, iei alt taxi si ceri sa te aduca la hotel. Iata cateva indicatii in plus, pentru a ajunge acolo unde deja te afli. 

Unii doreau sa simta 100% ca s-au eliberat mental si el a spus ca numai mintea cere procentaj, prin urmare nu are rost sa analizezi in procente. Nu e ca si cum, citez, ti-ai pierde mana si atunci esti 90% iluminat, mai pierzi un picior si esti 70 %, pierzi si cealalta mana pentru 60%, apoi iti pierzi capul si forta vitala deja zice: ei gata, m-am saturat, plec. Incercati sa simtiti trairile si nu sa le dati mintii spre analiza, minte care lucreaza pe baza de comparatii cu ce stie si pe etichetari. Don't give it to the mind! 

Nu exista putere mai mare decat aceea de a nu stii ce ai de facut sau de a nu stii cine esti. Sa nu ai o identitate falsa, axata pe ego, o identitate care necesita protectie. Cat de frumos e sa nu faci nimic planuit in amanunt si a povestit cum a mers odata in piata si nu stia ce vrea, efectiv s-a trezit stand la rind, cind a ajuns in fata tot nu stia ce sa cumpere, nu-si propusese nimic si cind a fost intrebat, raspunsurile au venit: 1 morcov, 2 brocolli, 2 cepe....a plecat cu sacosa plina cu chestii neplanificate. Evident ca mintea fiecaruia incepe sa analizeze, sa compare si sa carcoteasca. Dar vorba lui: si inger daca esti, tot va fi cineva care nu te va indragi. Faptul ca unii te plac si unii nu te plac trebuie acceptat in egala masura. Este libertatea de a indragi sau nu, pe care o au cei din jur. E ok, nu i te opune. 

Uneori punem intrebari iar atunci cand primim raspunsul, mintea se grabeste sa contrazica, sa compare cu ce stie si daca raspunsul lui nu corespunde cu ceea ce se cunoaste, atunci critica.Mintea simte cind esti pe punctul de a descoperi ceva nou si folositor tie, dar se teme ca isi pierde puterea. Mintea este totusi un instrument si nu ar trebui sa ne conduca viata. Noi trebuie sa ne folosim de ea, doar cind e nevoie. Uneori insa gandim prea mult. Iar un gand fara atentie este un gand insignifiant. Insa daca dai putere unui gand, el devine motiv de razboi. Asadar, Mooji iti da raspunsul dar tu esti pregatit pt raspunsul lui? Ai acel spatiu in interior in care sa stochezi raspunsul lui, fara sa-l conditionezi? Exact cum spunea si Neale Walsch in Conversatii cu Dzeu, fara a insinua ceva: Dumnezeu vorbeste cu oamenii, dar cine asculta cu adevarat?



As preciza faptul ca omul nu e entertainer prin definitie, adica nu se invita singur la astfel de evenimente, nu isi lipeste postere prin oras si nu incepe sesiunea fiind anuntat cu fast. Este solicitat de oameni care ii cunosc mesajul si care vor sa il aiba in mijlocul lor. Efectiv intra ca la o intalnire intre prieteni dragi, se uita pret de cateva minute la intreaga audienta, luand la cunostinta cu cine se intalneste (chiar a cerut sa fie luminata toata sala, ca sa se vada toata lumea, nu doar el in fata). Dupa ce s-a integrat, invita doritorii sa-i adreseze intrebari dintre cele mai arzatoare. Le raspunde cu usurinta si dintr-o postura neschimbata, nu se irita, nu se pierde, nu are ce pierde, este complet natural.

Exista multe carti de dezvoltare personala, exista multi oameni care ii aduna pe altii in jurul lor si vorbele pe care le rostesc sunt pline de adevar, par ok, dar in interiorul acelor fiinte pline de duh sunt inca niste fiinte mici dornice de recunoastere, bazate pe ego. Cautati adevarul cu care rezonati. Un adevarat maestru este acela care ii transforma pe cei din jurul lui in maestrii, nu acela care ii tine ca platitori de abonamente la sala. 

Stateam zilele trecute in parc si mesajul care mi-a aparut in minte a fost acela ca menirea noastra ca fiinte spirituale venite dintr-un loc unde perfectiunea este la ea acasa, intr-o lume aparent rece si arida, nu este aceea de a face multe lucruri pentru sine. De ce ai face asta, din moment ce sosesti dintr-un loc perfect? Eu cred ca menirea noastra nu este alta decit sa-i ajutam si pe altii sa vada adevarata noastra menire. Daca facem lucruri doar pentru noi, ele mor odata cu noi. Daca ii influentam pe altii, ele dainuie in timp si isi lasa amprenta asupra viitorului, in functie de "polaritatea" influentei: pozitiva sau negativa.


Te imbratisez, cu prietenie sincera,

Traian

Niciun comentariu: