26 apr. 2014

Cum sa neutralizezi sugestiile nedorite

                                    
"Sugestiile sau afirmatiile negative nedorite, care tind sa sporeasca nivelul fricii, anxietatii si al indoielii de sine care pot sa vina de la alte persoane, de la reclame sau chiar din mintea si din gura voastra, si ele la randul lor pot sa afecteze si sa perturbe sanatatea, emotiile si increderea voastra in sine, daca le acceptati fara a le pune sub semnul intrebarii. Nu trebuie niciodata sa acceptati asemenea sugestii negative. În continuare urmeaza o metoda care va ofera o cale de a le contracara.


1. Deveniti constient ca o afirmatie tocmai facuta poate sa actioneze ca o sugestie negativa (o sa ia ceva timp in practica in a da atentie la ceea ce se spune sau se citeste).


2. Imediat, tare sau in gand, spuneti- va „Aceasta nu este adevarat, nu accept aceasta idee (sau sugestie)!".


3. Cu voce tare sau in gand inlocuiti acea sugestie sau idee cu opusul sau pozitiv, formulat de dumneavoastra, afirmatie pe care vreti sa o credeti ca adevarata chiar daca nu o credeti inca pe deplin.


4. Folositi tehnica ecranarii mintii daca sugestia negativa este insotita de emotii negative.


Odata ce ati reusit aceasta de cateva ori, s-ar putea sa va dati seama ca de la o vreme folositi aceasta tehnica destul de frecvent, ceea ce o sa va arate cat de multa gandire negativa exista pe lume. Asigurati- va ca sunteti atent la propriile dumneavoastra cuvinte si ganduri, pentru ca sugestiile negative pe care vi le dati dumneavoastra insiva sunt mult mai distructive decat acelea date de altii. Aceasta tehnica poate fi de asemenea folosita pentru neutralizarea criticii negative."


Stapanul constiintei :. Serge Kahili King

http://esoterism.ro/ro/sugned.php

Niciun comentariu: