27 apr. 2014

BASHAR extraterestru - Karma


A: Bashar, ne poti spune cum definesti tu urmatoarele notiuni: ceea ce noi numim karma, soarta si liber arbitru?
B: Multumesc. Din punctul nostru de vedere, Karma e complet auto- aplicata si reprezinta simplu ideea de echilibrare, ideea de a realiza ca atunci cand faci un lucru, pentru ca spiritul sa fie, intr-un sens, echilibrat, trebuie sa faca ceva care sa reprezinte acel act de echilibrare, acea energie de echilibrare. Are sens pentru tine?
Nu e o chestiune de pedeapsa. Totusi e un act de echilibrare.
Ideile de soarta si liber arbitru sunt strans legate – sau destin si liber arbitru, daca vrei – sunt strans legate in felul urmator, din punctual nostru de vedere. Exista anumite nivele ale constiintei voastre care vad lucrurile intr-un anumit fel, diferit de modul in care alte nivele ale constiintei voastre le-ar putea vedea. La un nivel superior sau ceea ce ati putea numi un plan de frecventa mai inalta - la nivel spiritual - ai putea, de exemplu, alege lucruri pe care sa le experimentezi in realitatea fizica. Sa spunem ca tocmai esti pe cale sa iti alegi o viata fizica. Ai putea alege sa explorezi anumite teme astfel ca atunci cand te nasti in acea viata, acele teme vor tot continua sa apara si ar putea parea ca sunt legate de soarta sau destin pentru ca se tot intampla si pare ca nu prea  ai multe posibilitati in privinta asta pentru ca ele continua sa tot apara. Dar, tocmai pentru ca tot continua sa apara, iti dau prin asta posibilitatea de a-ti folosi liberul arbitru in realitatea fizica pentru a decide cum vei aborda acea tema, ce vei invata din acea tema, cum vei explora acea tema. Deci, destinul si liberal arbitru, de fapt lucreaza mana in mana pentru a crea o experienta pentru suflet. Dupa care, bazat pe acea experienta, sufletul, spiritul vor lua acea experienta si vor decide cum se va incadra in aventura sau experienta totala a cresterii. Urmatorul lucru pe care decide spiritul sa-l faca, e ca intr-un fel sau altul sa amplifice sau sa echilibreze ceea ce tocmai a fost experimentat, iar in acest moment intervine karma. Intelegi? Iti raspunde la intrebare sufficient sau mai e si altceva referitor la asta ce ai vrea sa explorezi?
A: In esenta ai spus ca soarta si liberul arbitru sunt legate si ca le putem explora, insa pana la ce punct suntem capabili sa ne schimbam soarta?
B: Depinde de cat de mult iti doresti, intr-un sens, sa experimentezi o anumita tema pe care era necesar sa o explorezi. In multe cazuri acum, in present, in aceasta epoca, din cauza ca explorati de asemeni constiinta intr-un mod in care nu ati mai facut-o de mult timp pe planeta voastra, e posibil si sa-ti schimbi tema. Aceasta e una dintre experientele pe care le puteti avea. Poti porni la drum – ca sa spun asa – setat cu o anumita tema, insa tema initiala ar putea fi sa afli care e acea tema si s-o schimbi. Pentru ca acum ati intrat in constienta si trezire si devenind constient ca ai creat tema ce urmeaza sa o explorezi si aducand-o la o concluzie logica, ar putea fi scopul explorarii acelei teme: sa te trezeasca la constienta ca ai capacitatea de a alege alta tema. Aceasta ar putea fi scopul in sine al explorarii temei initiale. Intelegi?
Deci, in aceste vremuri si in aceasta era, pe planeta voastra, acum, din cauza trezirii care are loc, exista mult mai multa libertate privind aceste lucruri, iar ideile de destin si liber arbitru se estompeaza cumva putin una in alta. Totusi, mai exista multe teme pe care v-ati decis sa le explorati si e ok asa. Pentru ca, evident, din punctul de vedere al sufletului si spiritului, era important sa le explorati. Si chiar daca veti gasi ceva sa ii adaugati, ca o tema secundara care sa intareasca si prima tema, nu inseamna ca nu va puteti desprinde de prima tema cumva pentru tot restul vietii. Depinde doar de voi sa decideti pentru voi ceea ce anume pare cu-adevarat important ca si informatie de care aveti nevoie. Dar ideea de final – cum spuneti in limba voastra – pentru toate astea e: traiti experientele pe care le aveti si faceti alegerile pe care le puteti face, care sa va permita mai multa introspectie si mai multa constienta pentru cine preferati cu-adevarat sa fiti, pentru ce e sinele vostru real, firesc, pentru ceea ce a fost si, in acest sens, este cu-adevarat, in mod real, o mai mare reflexie a Infinitului. Asta e singurul motiv pentru care aceste teme exista pana la urma: sa descoperi din ce in ce mai mult, in orice fel posibil, cine sunteti cu-adevarat. Iar descoperirea – experienta in sine a descoperirii – e scopul. Uneori nici nu e despre ce descoperi, ci experienta descoperirii e scopul. Pentru ca auzim tot timpul oameni de pe planeta voastra discutand despre ce e real? “Ce e real? Asta nu e real? E realitatea reala? Samd.” Singurul lucru cu-adevarat real in lumea voastra fizica e EXPERIENTA realitatii, nu realitatea in sine. Realitatea in sine, intr-un anumit sens – ca sa folosesc o expresie locala – e un fel de “proiectie virtuala” pentru a va oferi o experienta , iar experienta e cea care e reala. Deoarece, experienta e cea pe care o adaugati energiei voastre, la frecventa voastra pentru a va ridica, pentru a creste, pentru a va extinde, pentru a invata. Experienta e cea care determina asta. Realitatea fizica e doar o oglinda: reflecta doar ceea ce aveti nevoie sa vedeti pentru a avea experienta de care aveti nevoie pentru a deveni mai mult din ceea ce sunteti cu-adevarat. Intelegi?
A: Da. Poti sa dezvolti mai mult subiectul karma? Ai spus ca e auto-aplicata…
B: Nu e auto-impusa. E auto- stabilita.
A: … auto- stabilita. Bun. Cum o putem sterge sau ridica sau schimba?
B: Dar vezi, asta e ce spun! Daca e auto-aplicata, insasi realizarea faptului ca e auto-aplicata, o sterge! Asta e ideea!
Vezi tu, de mii de ani, multi oameni pe planeta voastra, au crezut ca, karma e impusa, asa cum ai spus si tu. Ca este ceva ce iti este impus. Realizarea faptului ca esti liber sa alegi cine vrei sa fii, te pune automat in ceea ce numiti punctul 0. Esti liber sa alegi din acel moment incolo cine vrei sa fii. Deci, in acel punct 0 nu exista asa ceva precum karma, in sensul classic in care e inteleasa pe planeta voastra. Intelegi?
Deci totul tine de a realiza cine si ce esti si sa traiesti in acel spatiu, in acea vibratie. Faptul ca STII ca esti liber sa-ti schimbi karma, te elibereaza de conceptul karmei! Asta e toata ideea! E auto-negare. Intelegi? […]
http://fymaaa.blogspot.ro/2010/11/bashar-circuitele-sacre-7112010.html

Niciun comentariu: