18 apr. 2014

Cauzele subtile ale bolilor

Cum simti, cum esti... Cele 30 de cauze emotional-energetice ale bolilor
Medicina holistica este un concept stravechi, explorat in zilele noastre inclusiv de catre medicina alopata, prin ramura mai noua a psihosomaticii. La baza ei sta ideea conexiunii permanente dintre trup, minte si suflet, intre cele trei niveluri existand mecanisme complexe de interdependenta.
S-a dovedit deja stiintific ca starile prelungite de stres, frica sau suparare pot impiedica in chip vizibil functionarea corecta a anumitor organe sau sisteme din organismul uman. Este insa necesar sa constientizam ca nu numai starile negative mentinute pe termen lung ne pot afecta sanatatea, ci chiar si gandurile, vorbele si emotiile noastre de zi cu zi.
Nu degeaba marii invatati (printre care Aristotel, Buddha etc) au facut referire de-a lungul timpului la ganduri ca la principala forma de a ne manifesta in lume si de a ne crea viata. Sau precum spune o vorba inteleapta din popor: <Spune-mi cum gandesti, ca sa-ti spun cine esti>.
In aceasta lumina, putem intelege ca bolile sunt doar un semnal al copului nostru fizic, menit sa ne arate ca am facut o anumita greseala la nivelul gandirii, simtirii sau al comunicarii cu ceilalti. Astfel, in momentul in care constientizam <greseala> facuta, sau adevarata cauza din spatele respectivei boli si incercam sa o remediem, vindecarea va veni cu siguranta si va fi de durata.
1) BOLILE PIELII
Bolile de piele (acneea, cuperoza, eczemele, dermatitele etc.) indica teama unei persoane de a se deschide complet, de a se exprima pe sine in totalitate. Persoana are frica ascunsa de a nu fi respinsa de catre ceilalti. De asemenea, pot exista tendinte de autorespingere. Acestea sunt vizibile mai ales in cazul adolescentilor.
2) BOLILE DIGESTIVECAUZELE SUBTILE ALE BOLILOR
Bolile aparatului digestiv sunt legate de felul incorect in care <digeram> sau asimilam evenimentele din viata noastra. Astfel, problemele de digestie indica o stare de nemultumire sau de manie refulata, adica incapacitatea de a accepta o anumita persoana sau situatie din viata noastra. In mod similar, problemele la stomac indica neputinta noastra de a digera anumite experiente de viata, nerabdare, neliniste, precum si refuzul de a accepta anumite idei noi in viata noastra.
Problemele la intestinul subtire se refera la incapacitatea de a intelege si asimila anumite lectii de viata care ne sunt necesare la nivelul evolutiei. In timp ce problemele la intestinul gros (printre care si constipatia) pot indica o anumita stare de culpabilitate, precum si greutatea de a da drumul la atasamente (inclusiv in plan fizic), sau la anumite tipare mentale ori emotionale care nu ne mai sunt necesare.
Problemele la ficat indica o stare prelungita de tristete, invidie, gelozie sau suparare. De obicei, aceste ganduri si emotii negative sunt indreptate catre cei din jur, insa la nivel subtil ele oglindesc o stare de criticism si profunda nemultumire a persoanei bolnave fata de sine insasi.
3) PROBLEMELE MENSTRUALE
Problemele de menstruatie se refera cel mai adesea la refuzul propriei feminitati, dar si la teama de a ne experimenta sexualitatea pe deplin. Persoana care are astfel de probleme refuza cel mai adesea ideea de a fi ajutata sau de a se baza pe un barbat in viata ei, desi aceasta reprezinta de fapt una dintre nevoile ei profunde.
4) BOLILE RESPIRATORII
Bolile aparatului respirator pot indica o utilizare defectuoasa a energiei fizice, precum si refuzul de a lasa viata sa curga libera prin noi. Spre exemplu, in cazul pneumoniei, este vorba despre oboseala acuta pe care persoana o resimte in fata vietii si a responsabilitatilor de zi cu zi, precum si de lipsa profunda a sentimentului de bucurie din viata sa.
Daca avem guturai, acesta poate fi corelat cu o stare de teama, confuzie sufleteasca sau culpabilitate. Este posibil sa nu dorim sa ne urmam intuitia intr-o anumita situatie, fiind deranjate de ceea ce simtim fata de o anumita persoana sau fata de un anumit eveniment din viata noastra.
5) BOLILE CARDIACE
Problemele la inima sunt legate de primirea si transmiterea corecta a energiei iubirii. De cele mai multe ori, persoana afectata nu isi asculta inima, reprimandu-si in mod constant emotiile si sentimentele.
De asemenea, persoana care are probleme la inima poate simti ca problemele de zi cu zi o absorb in totalitate, rapindu-i din entuziasmul vietii. Insa, pana la urma, in noi insene sta puterea de a darui iubire si de a gasi motive de bucurie in tot ceea ce ne inconjoara.
6) DURERILE DE SPATE
Durerile de coloana indica faptul ca ne simtim ca si cum am <cara in spate> toate greutatile vietii, sau ca si cum am fi lipsite de sustinere afectiva ori <atacate pe la spate>.
Durerile in partea de jos a spatelui sunt corelate cu o stare de insecuritate financiara si cu frica fata de viitor in ceea ce priveste latura materiala a vietii. De multe ori, persoana afectata ii trage la raspundere pe ceilalti pentru propriile sale nemultumiri.
Durerile lombare se leaga de anumite probleme afective, ori de refuzul de a ne detasa de trecut. Ele pot indica de asemenea o stare de culpabilitate pe care o simtim fata de o persoana importanta din viata noastra.
Durerile in partea de sus a spatelui indica existenta multor asteptari fata de ceilalti si aparitia unei stari de furie reprimata atunci cand acestea nu ne sunt indeplinite. De cele mai multe ori, simtim ca ceilalti ar trebui sa ne sprijine din punct de vedere afectiv, desi pana la urma in noi insene ar trebui sa cautam in primul rand aceasta sustinere.
VINDECAREA BOLILOR LA NIVEL HOLISTIC: CONCLUZII
Astfel de cauze subtile sau spirituale exista in spatele tuturor bolilor, virusii, bacteriile sau circumstantele exterioare creand doar mediul propice pentru manifestarea lor la nivel fizic. In cele din urma, important este sa constientizam ca in noi sta puterea de a ne vindeca la toate nivelele, putere pe care o accesam de fiecare data cand reusim sa aducem energii de vibratie pozitiva in viata noastra.
In concluzie:
“Cea mai sigura cale de a atrage sanatatea, fericirea si prosperitatea de partea noastra este sa ne supraveghem cu atentie fluxul gandirii, al emotiilor si al comunicarii. Straduindu-ne in permanenta sa emitem numai ganduri pozitive, stari pozitive si cuvinte pozitive, vom atrage in viata noastra, prin legea rezonantei, acelasi tip de energii benefice.”






Niciun comentariu: