4 mar. 2015

LEGEA INTERSCHIMBURILOR

Imagini pentru interschimburi energetice


De cele mai multe ori când oamenii se întâlnesc, ei fac schimb, se îmbratiseaza fara nici o pregatire, acoperiti de funinginea acumulata în inima si suflet, datorita trecerii prin cosul omenirii. Un Initiat nu face asta; când întâlneste pe cineva, îl priveste ca pe un fruct delicios, dar, ca si la un fruct, acesta trebuie spalat si curatat înainte de a-l mânca.
Aceasta este diferenta între Initiat si oamenii obisnuiti care fac schimburi si asociatii orbeste fara a folosi întelepciunea sau cunostintele. Ei sunt ca pisica, care înghite soarecele întreg, cu piele cu tot. Si apoi se plâng: "Sunt asa de nefericit cu sotia mea" sau "Priveste ce am cules ca sot".

     De ce sa ne grabim sa mâncam acel barbat/femeie înainte de a verifica sa vedem care e gândirea lor, simtirea, respiratia, în alte cuvinte, aura.
Acum e timpul sa va analizati si sa va revizuiti viata. Veti vedea ca v-ati concentrat mereu asupra detaliilor si aparentelor, fara a privi sa vedeti care sunt idealurile persoanei, cum gândeste si ce simte în legatura cu viata. Initiatii sunt mai greu de satisfacut si ei au dreptate. Ei au învatat lectia pe care Natura trebuie sa ne învete despre mâncarea noastra si ei o aplica si nutritiei psihice.
Oamenii realizeaza ca mâncarea pe care o manânca trebuie sa fie verificata si curatata înainte de a fi servita, dar ei nu au realizat ca lectia pe care Natura încearca sa ne învete, se aplica si pe plan psihic. O mama îsi iubeste copilul mai mult decât orice pe lume, dar când este murdar îl spala înainte de a-l saruta.


 Acordati o mare atentie alegând mâncarea ce o mâncati de trei ori pe zi, va asigurati ca e buna, dar veti accepta pe oricine va apare în viata. Ca rezultat, viata va e otravita. Dumnezeu e singurul pe care îl puteti iubi fara a mai trebui sa-l cunoasteti.
     Nu îl veti sti pe Dumnezeu daca nu îl veti iubi, si e la fel si cu marele Stapân Învatator: daca nu începeti iubindu-l, va ramâne închis. Dar oamenii trebuie cunoscuti înainte de a-i iubi, adica, înainte de a-i mânca sau a-i accepta în sanctuarul intern. Problema e cum sa iubesti un Stapân/Învatator. Oamenii pot sa gândeasca la un stapân ca la un lac în care te speli si scapi de murdarie, fara sa se gândeasca ca alti oameni beau din apa lacului, asa ca ce ramâne pentru ei? Oamenii vin sa vada un Stapân/Învatator pentru a-si varsa toata murdaria ce au adunat-o în viata lor, asteptând de la el sa-i spele de impuritate, sau s-o transforme, astfel adaugând la agenda lui încarcata. Daca un Stapân/Învatator simte nevoia de a purifica, nu la fel sa faca si alti oameni.
Sau ei cred ca sunt fara de pata, nu vad murdaria pe care au lasat-o diavolii si demonii cu care au fost?

     Dar sa lasam asta si sa ne întoarcem la lectia despre mâncat. Oamenii sunt ca fructele sau orice alt aliment, adica au o parte care nu e digerabila si una care e delicioasa si gustoasa.
Aceea e cea de pastrat. Fiecare din noi are o scânteie în interior, pusa acolo de Dumnezeu si deci acea scânteie trebuie cautata la ceilalti. Daca priviti scânteia în loc sa priviti doar la exterior, veti descoperi ca toti si toate o au, animale, plante, pietre chiar si criminalii. Si daca puteti anima aceasta scânteie, adresându-va ei, veti putea comunica cu toata lumea chiar cu criminalii.
Initiatii nu vor sa intre în legatura cu natura inferioara a omului, personalitatea lui; stiind ca sobolanii si altele asemenea lucruri traiesc în pivnita, ci prefera sa ramâna deasupra la nivelele cele mai înalte. Spre deosebire de ceilalti oameni care se intereseaza de defectele celorlalti si îsi petrec timpul vorbind de ele când se întâlnesc, un Initiat cauta scânteia în altii, pentru a-i lega de Tatal Ceresc si haina divina. El astfel lucreaza asupra oamenilor, si într-o zi va veni lumina si ei vor fi iluminati de ea, multumita muncii pe care a facut-o. Astfel un Învatator lucreaza pentru progresul discipolilor lui întotdeauna adresându-se doar scânteii din fiecare. De aceea ei îl iubesc si îi permit sa scoata tot ce e mai bun.

http://www.vavivov.com/art.php?id=40

Niciun comentariu: