11 mar. 2015

Scapa de durerile de spate masandu-ti picioarele

7
 
Reflexoterapia este o arta de vindecare antica bazata pe principiul potrivit caruia exista anumite puncte reflexe la nivelul organismul – in special la nivelul mainilor si picioarelor – care corespund sistemului osos, organelor si glandelor organismului. Este foarte cunoscut faptul ca aplicarea unei presiuni asupra acestor puncte specifice poate contribui la imbunatatirea starii de sanatate a anumitor organe, dar stiai ca poti scapa de durerea de spate in acelasi mod?
 
*Important – reflexoterapia ar trebui sa fie evitata de catre persoanele care sufera de febra sau de afectiuni prezente la nivelul picioarelor, in acest caz.
Masajul de recuperare a spatelui
1. Incepe prin masarea intregii suprafete a piciorului. Maseaza baza piciorului cu degetele mari, folosind miscari circulare in sensul acelor de ceasornic – pentru a activa –si miscari in sensul invers a acelor de ceasornic – pentru a relaxa piciorul.
01
2. Aplica presiune cu unul din degete pe punctul care corespunde coloanei vetebrale. In partea de sus a talpii piciorului lucrezi la nivelul zonei cervicale, iar in partea de jos lucrezi la nivelul zonei lombare.
02
3. Cu ajutorul degetului mare, aplica presiune pe partea laterala a piciorului, cea care reflecta  partea superioara a spatelui. Cu ajutorul celuilalt deget, aplica presiune in partea exterioara a gleznei pentru a lucra la nivelul coccisului.
03
4. Aplica presiune pe punctul corespunzator cavitatii toracice, pentru a echilibra si armoniza energia vitala din organism. Acest punct este foarte important mai ales pentru cei care sufera de anxietate sau stres.
04
Vei putea observa rezultate dupa primul masaj. Acest masaj este placut si sanatos pentru intregul organism. Asa ca, petrece cateva minute zilnic aplicandu-ti acest masaj pentru a te simti mai bine.
 

Niciun comentariu: