9 mar. 2015

Dușul complet de dimineață. Pentru Corp, Minte și Suflet

Imagini pentru dusul de lumina spirituala

Dimineața este un nou început și poate fi mereu șansa unui nou tu, dacă alegi.
Iubesc diminețile, iar cei care ma cunosc știu că prefer să salut cu “bună dimineața” indiferent de momentul zilei. Dimineața e liniște, e pace, e totul nou, inclusiv eu. E ca și când mă nasc din nou și am o mulțime de alegeri disponibile. E momentul în care mă pot inventa, iar și iar.
Facem mereu dușul de dimineață, ne spălăm corpul, însă uităm adesea că nu suntem doar corp iar “dușul” este incomplete.
De când nu ți-ai spălat mintea de reziduuri, de impurități, de gânduri apăsătoare? De când nu ți-ai mai spălat inima, sufletul? Cum ar fi dacă, în fiecare dimineață, ți-ai acorda timp pentru igiena completă, pentru un duș al corpului, minții si sufletului?
1. Pentru corp
dușul obișnuit, cu apă. Insă e esențial să conștientizezi că nu e doar o spălare fizică de impurități, nu este doar pentru suprafață corpului fizic. Fii prezent la legătura cu apa și roag-o să te curețe de orice energie de vibrație joasă. Simte apa ca pe o binecuvântare, cu recunoștință.
un “duș” intern- pe stomacul gol, înainte de orice, poți să bei un pahar cu apă la temperatura camerei sau chiar caldă. Poți adăuga și zeamă de lămâie, pentru un efect detoxifiant mai accentuat.
2. Pentru minte- arunci “gunoiul” mental. Poți să-ți iei câteva minute pentru asta. Nu e deloc greu.
Poți folosi orice exercițiu care-ți place, pe care-l știi, care funcționează pentru tine. Nu există reguli, important este să o faci.
Iată câteva sugestii:
Poți să spui cu voce tare sau să scrii pe o foaie de hârtie, ce dorești să dai la o parte. Pur și simplu spui “dau la o parte… (aici completezi cu orice gând care există in acel moment, orice grijă, preocupare, așteptare, durere)”. Poți chiar să vizualizezi cum pui deoparte, într-o cutie, toate acele gânduri. În acest timp, relaxează-te și respiră.
Poți face “clearing” (curățenie), cu ajutorul exercițiilor de respirație. Iți iei câteva minute să respiri conștient, lent, profund. Asta e indicat să faci de cât mai multe ori pe zi, mai ales dimineața. Pe expirație, intenționezi să eliberezi orice teamă, gând de atac, îngrijorare etc. Expirația să fie fără inspirație prealabilă, și prelungă, lenta, până la capăt. Stai apoi puțin acolo, tine-ți respirația, apoi vei inspira adânc, dar o vei face natural, ca dintr-o sete de aer.
Poți lucra cu Arhanghelul Mihail. Îl chemi și îl rogi să te curețe de orice energie bazată pe frică. Stai acolo nemișcat preț de 2-3 minute cel puțin, respiră și relaxează-te. Nu e nevoie sa vizualizezi ceva anume, nu te chinui să faci asta. E mental. E de-ajuns să ceri, să respiri, să te relaxezi și apoi să mulțumești.
Dacă ești practician Access Bars sau știi despre fraza de curățare, o poți folosi, pentru mine este cu adevărat eficientă. Iată aici “instrucțiuni de folosire”.
Orice instrument, tehnică, exercițiu ai folosi, e perfect. Cel care simți ca ți se potrivește, funcționează. Nu e nevoie să folosești tot ce știi, important este să faci acest “duș mental”.
3. Pentru suflet- eliberezi tot ce nu lasă sufletul și inima ta să fie auzite, pentru a fi cine ești cu adevărat. Iată câteva posibilități:
Iți propun ca în fiecare dimineață să te gândești pe cine ai putea ierta. Sau pentru ce te-ai putea ierta pe tine. Și doar să spui: “X, te iert” sau mă iert pentru…
Trimite un gând bun tuturor oamenilor dragi, prietenilor, cunoștințelor, celor pe care nu-i cunoști incă, întregii planete. Indiferent dacă-i consideri prieteni sau nu, dacă îți plac sau nu-ți plac, pur și simplu trimite-le tuturor un gând bun. Cum știi tu, cum te pricepi, cum simți. Nu trebuie să fie ceva complicat și complex. Doar fă asta.
Sau spune o rugăciune.
Mulțumește pentru câteva lucruri care-ți vin in minte. Uită-te pentru ce poți fi recunoscător. Binecuvântează toți oamenii care contribuie la călătoria ta aici, indiferent de forma în care o fac.
După ce faci dușul acesta complet dimineața, observă cum te simți. Nu-i așa că începi ziua altfel?
O zi binecuvântată, tuturor!


http://portalspiritual.com/dezvoltare-spirituala-2/dusul-complet-de-dimineata-pentru-corp-minte-si-suflet/

Niciun comentariu: